пʼятницю, 1 листопада 2019 р.

Погляд через об’єктив фотокамер. Полтавщина в роки німецько-радянської війни 1941-1945 рр.

Сьогодні, 1 листопада, мали гарну нагоду презентувати книгу «Погляд через об’єктив фотокамер. Полтавщина в роки німецько-радянської війни 1941-1945 рр.», в якій Віктор Ревегук та Олег Безверхній висвітлили одну з маловідомих сторінок історії Полтавщини.
28 жовтня виповнилося 75 років від дня вигнання нацистських окупантів із України. У вересні відзначили 75-ту річницю проведення спільної повітряної стратегічної операції «Френтік». До цих пам'ятних дат в області проведено ряд заходів. 

От і презентація нового видання відбулася з нагоди цих історичних дат, завдяки підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації; Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації, Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського та Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. П. Котляревського. 
Історико-краєзнавче видання «Погляд через об’єктив фотокамер. Полтавщина в роки німецько-радянської війни 1941-1945 рр.», побачило світ у видавництві «Дивосвіт». 
Сторінка за сторінкою у книзі розкриваються основні історичні події в Полтаві за період з 1941 до 1945 року. Вони хвилюють, вражають, відкривають цілий світ, сповнений страждань, насильства та бідності. 
Презентована праця стала результатом творчих зусиль авторів: відомого полтавського історика і краєзнавця, кандидата історичних наук Віктора Яковича Ревегука, який зробив ґрунтовне дослідження подій німецько-радянської війни 1941-1945 років на Полтавщині та військового історика і краєзнавця Олега Віленовича Безверхнього, який знайшов в архівах Німеччини, Російської Федерації та Сполучених Штатів світлини, що дозволяють читачеві побачити, яким було наше місто під час німецької окупації й у перші повоєнні роки. 
Під час заходу автори розповіли про те, як наполегливо збирали матеріали, досліджували їх, а потім відібрали з них ті, що найбільш рельєфно висвітлюють грані тієї страшної війни на полтавській землі. 
Книга призначена всім, хто цікавиться історією України, Полтави. 
На заході виступили: Вікторія Миколаївна Пилипенко - директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації; Ганна Петрівна Грибан - директор видавництва «Дивосвіт»; Олександр Борисович Супруненко - директор Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського; Людмила Леонідівна Бабенко - доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка; Кіра Яківна Орєхова, яка під час війни була дитиною, але добре пам’ятає ті жахливі події у Полтаві.
ЗМІ: "Полтавський вісник", "Полтава 365; "Центральний", "ЗМІСТ".


Немає коментарів:

Дописати коментар