середу, 5 червня 2019 р.

Безмежність почуттів

Жива музика, квіти, картини, тепле спілкування – сьогодні, 5 червня, у відділі мистецтв відбулося справжнє маленьке свято з нагоди відкриття виставки живопису «Безмежність почуттів». Саме так назвала свою виставку Марина Шолудько. 
Глибокі почуття та емоції проходили через пензель молодої художниці. У кожну роботу вона вдихала частинку своєї душі. От і вийшли в неї такі емоційно насичені полотна. 


Відкриття виставки відбулося під акомпанемент чудової музики. У виконанні учасника клубу «Цікаві зустрічі» Юрія Жолтишева прозвучали відомі інструментальні композиції з репертуару «Bee Gees», «The Rolling Stones», Еріка Клептона, Луїса Бонфа та ін. 

За високий художній рівень творів, мистецьку самобутність, активну виставкову діяльність та з нагоди відкриття персональної виставки ведуча заходу – завідувачка відділом Обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Полтавської облради, заслужена майстриня народної творчості України Наталія Свиридюк вручила художниці грамоту, підписану директором ОЦНТ КОР Д.О. Соколовим. 
На відкриття виставки завітали: Наталія Дмитренко, науковий співробітник Полтавського художнього музею (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка, член Національної спілки майстрів народної творчості України та Національної спілки художників України та Інна Лосєва, голова творчого товариства «Художник» при Полтавському обласному відділені Українського фонду культури. 

Підтримати художницю прийшли її родичі, друзі та знайомі. 


Поетичні привітання звучали від членів клубу «Цікаві зустрічі» Миколи Максимова та Віталія Бурмаки. 

Нам приємно, що художники обирають зал відділу мистецтв обласної бібліотеки для презентації своїх робіт. Дійсно, у нас можна зручно і гідно представити свою творчість.

 Довідка: 
Шолудько Марина Юріївна народилася 5.10.1993 р . в смт. Котельва. 
У 2017 р. закінчила Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка. За фахом кераміст, мистецтвознавець. 
В експозиції представлені живописні картини молодої художниці, що прагне здивувати глядача своєю творчістю. 
Мистецтво для неї – це душа і серце, без якого не уявляє життя. 
На картинах Марини Шолудько в центрі уваги зображення рук, що мають передати багатогранність емоцій людини, які художниця прагнула донести до глядача. 


Виставка Марини Шолудько «Безмежність почуттів», що відкрилась рамках спільного проекту відділу мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського з Обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради, діятиме впродовж місяця.


Світлини Інни Загребельної.
ЗМІ: ІРТ Полтава

Немає коментарів:

Дописати коментар