понеділок, 10 червня 2019 р.

Засідання ПОО НСКУ

5 червня у відділі мистецтв відбулося чергове відкрите засідання Полтавського обласного осередку Національної спілки композиторів України. 
Вирішенню організаційних питань спілки передувала розповідь-спомин про члена Полтавського обласного осередку Національної спілки композиторів України та Національної Всеукраїнської музичної спілки, музикознавця, композитора, журналіста, педагога, ветерана Другої світової війни та ветерана праці Лідії Яківни Івахненко, яка 11 лютого 2019 року на 92-му році життя пішла у Вічність. 

Їй був присвячений виступ голови ПОО НСКУ Тамари Оскоменко-Парулава, що вела засідання. 

Добрі слова для спомину знайшлися і у інших спілчан: Ольги Чепіль та Галини Полянської. 

Композитор із Кременчука Сергій Горюнович виконав фортепіанний твір, присвячений Лідії Івахненко. 
Захід супроводжував книжковий перегляд «Непідвладна забуттю», який підготували провідні бібліотекарі Наталія Прийма та Віра Саранцева. 

Перегляд складався із статей про видатну музикознавицю, ксерокопій її журнального доробку. Чимало цих публікацій, як і представлених на перегляді книг Лідії Івахненко, присвячено видатним діячам українського музичного мистецтва. 


Присвячену одному з таких діячів книгу – визнаному світом композитору-класику й педагогу Левку Ревуцькому «Пам'ятні записки. Розмови з учителем» подарувала ведуча заходу відділу мистецтв. 
А його співробітники, відгукуючись на пропозицію спілчан, зобов’язались видати рекомендаційний бібліографічний список наявних у фондах бібліотеки видань в пам'ять про музикознавицю Лідію Івахненко.

Немає коментарів:

Дописати коментар