вівторок, 28 травня 2024 р.

Майстер-клас «Український сувенір»

                                    28 травня Тетяна Саєнко, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри образотворчого мистецтва Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України провела у відділі мистецтв майстер-клас «Український сувенір» (на матеріалі традицій українського національного вбрання). 




Завдяки тому, що пані Тетяна створила атмосферу відкритості та невимушеності, захід відбувся у форматі дружньої зустрічі. 

На прикладі створення паперової ляльки в традиційному вбранні Тетяна Валентинівна продемонструвала, що в українському народному костюмі втілилася історична доля народу, його культура і традиції. 



Ця авторська розробка майстрині дуже зацікавила присутніх.

Гості заходу із задоволенням слухали завдання та повторювали за майстринею, і ось вже почали з’являтися під руками умільців елементи народного українського вбрання. 


Зроблені в техніці об’ємного виробу з паперу елементи вбрання, а потім повністю ляльки виглядали просто неймовірно!


Фантазія авторів зробила з простих матеріалів шедеври народного мистецтва. 



А ще золоті руки та натхнене серце майстрині надихнуло присутніх до більш глибокого вивчення даної техніки. 




Захід пройшов цікаво, а головне, що учасники майстер-класу сьогодні не просто власноруч створили красивий сувенір, а й відчули гордість від того, що вони українці.

А ми вкотре наголошуємо, що цінуємо народні традиції, тому запрошуємо до співпраці творчих людей, які охоче діляться своїми знаннями та досвідом!

Захід відбувся у рамках проєкту "Шлях до Перемоги!".

Немає коментарів:

Дописати коментар