вівторок, 28 грудня 2021 р.

Виставка дитячих малюнків «Чим пахне зима…»

«Чим пахне зима…». Ось таку назву, яка надихає на філософію та роздуми (особливо дорослих людей), має виставки малюнків учнів Полтавської дитячої художньої школи!

У пошуках відповіді, а саме того загадкового аромату зими…, мимоволі доводиться вдатися до аналізу:
експозиція складається із 25 дитячих робіт, які об’єднані темою – ЗИМА! 


Сюжети невимовно щирі, а герої – Святий Миколай, янголята, колядники, дітвора, сніговики на тлі засніжених пейзажів чи над пухнастими хмаринками викликають посмішки та позитивні емоції!

А можливо ЗИМА ПАХНЕ тому, що на малюнках живуть четверолапі друзі, які то блукають засніженим містом, то спостерігають за подіями життя за вікном із теплих домівок, проте точно прагнуть все пізнати свої теплим носом! 



До речі, тварини на картинах далеко не співпадіння, а бажання дітей привернути увагу оточуючих до них і заклик бути уважними, відповідальними та дбайливими.
То, «Чим пахне зима…»?
«Напевно, для кожного по-своєму: мандаринами, шоколадом, хвоєю, – говорить авторка назви виставки, викладачка Полтавської дитячої художньої школи, майстриня народної творчості Лідія Орел, – а ще – фарбами!».

Якщо ж не вдається знайти пояснень, то варто просто насолоджуватися емоціями! А ПАХНЕ ЗИМА завжди традиціями, дивами, мріями, вірою у добро і дитинством! 











3 коментарі:

  1. Чудова виставка дитячих малюнків в переддень Новорічно-Різдвяних свят! Одержали величезне задоволення і купу позитивних емоцій! Велика подяка викладачу Полтавської художньої школи Орел Лідії Олексіївні, працівникам Полтавської обласної бібліотеки ім. І. Котляревського, діткам, роботи яких представлені на виставці!

    ВідповістиВидалити
  2. Ми завжди з радістю презентуємо дитячу творчість!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вы робите важливу і добру справу, і за це Вам повага і вдячність!

      Видалити