понеділок, 13 грудня 2021 р.

Стежками зимових свят


Чудові зимові свята з дарунками і рядженими, з піснями, танцями, іграми та веселощами. Вони приносять в кожну оселю гарний настрій, щирі усмішки, добрі побажання. 
Як підготуватись до зимових свят та задіяти в них дітей так, щоб вони збагачувались, а самі заходи залишались у пам'яті як цікаве й незабутнє позитивне явище, відповість створена нами мультимедійна мистецька методичка «Стежками зимових свят». Вона для школи, дошкілля та тих, хто опікується цими віковими категоріями. Вона для дітей та тих, хто їх любить.



Доповнює методичку книжкова виставка для широкого загалу, але з більш вузькою тематикою «Пісенна обрядовість зимових свят». 




Найновіша з її книг «Нова радість стала» (улюблені колядки та щедрівки з нотами, живим звучанням та розкішним ілюструванням) надійшла нещодавно у відділ мистецтв за Програмою поповнення бібліотечних фондів від Інституту української книги. 




Представлені в ній та інших виданнях експозиції пісні глибоко вкорінилися в народних традиціях, дякуючи своєму оптимістичному заряду, світлому настрою, спрямуванню до сокровенних щоденних справ людини та її життєвих цінностей. 
Добірка виставки із автентичних та покладених на музику українськими композиторами і священниками пісень стане в нагоді регентам, керівникам вокальних колективів і всім бажаючим підтримати народні традиції, долучитися до пізнання невичерпних скарбів творчості українського народу.
Виставка діятиме впродовж зими та поновлюватиметься перед черговими святами.

Немає коментарів:

Дописати коментар