вівторок, 26 січня 2021 р.

Мультимедійна виставка-портрет "Вольфганг Амадей Моцарт"

Творчість Вольфганга Амадея Моцарта визнана вершиною світового музичного мистецтва. Композитор створив 625 творів: опери й симфонії, духовні кантати і поліфонічну музику, меси й реквієм, інструментальні ансамблі й концерти, дивертисменти й сюїти, клавірні та скрипкові сонати, різноманіття вокальних та інструментальних творів. І це за неповні прожиті ним тридцять шість років. 


Але вражає не тільки різноманіття та багатство надбання. Вражає те, що дослідники впродовж двох дисятиліть характеризують музику Моцарта словом універсальність, бо та ніби виривається за межі свого часу, стає синтезом минулого, сьогодення та майбутнього. І зовсім немає значення, ярлик якого року наклеїти на кожен такт. 
Його музика поза часом, і може тому виконується найчастіше. Ім'я австрійського генія повсякчас присутнє на концертних й оперних афішах великих центрів та маленьких містечок. 
Важко знайти виконавця, який обійшов би Моцарта в своїх репертуарних уподобаннях. Для кращого розуміння композитора, чиє 265-річчя від дня народження ми відзначаємо 27 січня, відділ мистецтв пропонує мультимедійну виставку-портрет.




Немає коментарів:

Дописати коментар