вівторок, 9 червня 2020 р.

«100 ідей, що змінили мистецтво» - нова книга Майкла Берда

«Ця книжка не дотримується академічної концепції теорії й практики. Вона змінює порядок і ставить практику над теорією, яка, зрештою, є результатом практики» 
Джозеф Альберс, вступ до «Взаємодії кольору» (1963) 
Такими думками, свого часу, у книзі, яка втілювала підсумок багаторічних експериментів природи кольору і його властивостей, Джозеф Альбер звернувся до своїх читачів. 
«Взаємодії кольору» - одна з головних книг у світі з теорії мистецтва, яка практично відразу стала бестселером, залишаючись ним і донині. Ці слова знайшли відгук в автора та його видання, яке сьогодні ми презентуємо. Адже саме ними розпочато звернення до читача. 
«100 ідей, що змінили мистецтво» - книга Майкла Берда, яка нещодавно поповнила фонд відділу мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського. 

7
Б 48
Берд, Майкл.    100 ідей, що змінили мистецтво [Текст] : пер. з англ. / М. Берд. - К. : ArtHuss, 2019. - 208 с. : іл. 

Книга вийшла 2019 року у видавництві «ArtHuss». Анотація інформує: «За тисячі років мистецтво набуло незліченних форм і втілень. Але час від часу нові відкриття чи віяння змінюють вигляд того, що ми звикли називати мистецтвом, або ж сам спосіб, у який ми його сприймаємо. Майкл Берд систематизує поворотні моменти історії мистецтва: від малюнків у печерах до стріт-арту. У своїй книзі дослідник демонструє, як нові засоби і технології радикально змінюють способи, якими створюється мистецтво. 
Автор інтегрує історію мистецтва до ширшого контексту розвитку ідей, філософії, винаходів, світогляду, а також демонструє, як ідеї попередніх епох переосмислюються сучасними митцями. Майже 300 кольорових ілюстрацій створюють потужний візуальний супровід, перетворюючи книжку на мандрівку крізь епохи, стилі та ідеї». 

Автор видання -
відомий письменник, поет, журналіст, мистецтвознавець Майкл Берд (Michael Bird):
  • Закінчив Мертон коледж Оксфордського університету за спеціальністю «Історія мистецтва». Брав участь у створенні словника Macmillan Dictionary of Art. 
  • Пише статті та огляди для газет The Times, The Guardian, журналу Modern Painters та інших видань. 
  • Є одним з авторів популярних програм про мистецтво каналу BBC. Читає лекції з історії мистецтва в університетах Великобританії. 
  • Займається дослідницькою роботою в області сучасного британського мистецтва. Автор книг про творчість сучасних англійських художників. 
  • Автор антології дитячої поезії The Grasshopper Laughts. 
  • Все своє життя автор присвячує мистецтву та прагне зробити його зрозумілим.


«…100 – це довільне число, тут запросто могло бути 73 чи 151 ідея. Важливіше, що кожна ідея має власну, виразно окреслену історію в мистецтві…».


За посиланням Ви зможете переглянути книгу: https://issuu.com/litery/docs/100-idey-demo

Немає коментарів:

Дописати коментар