четвер, 28 лютого 2019 р.

Виставка Дениса Городничого «За крок до весни»

27 лютого у відділі мистецтв обласної бібліотеки зібралися поціновувачі живопису. В рамках проекту «Творчий портрет на фоні вернісажу» відбулася презентація нової персональної виставки пейзажів відомого в Полтаві та за її межами художника Дениса Городничого.

«За крок до весни» – так назвав свою виставку митець. Справді, до весни залишилось зовсім трішки. Всього тільки єдиний крок! 
А на полотнах Дениса – мальовнича полтавська природа. Він відображує її дивовижну красу, ій присвячує свої виставки. 
До експозиції увійшло 20 полотен. 

Ліричний пейзаж – улюблений жанр митця. Його картини насичені барвами та справжнім українським колоритом, це замальовки з глибоким особистим ставленням до того, що художник змальовує. 
Денис Городничий – живописець, член молодіжної організації Національної спілки художників України. 
Народився 10 березня 1984 року в Полтаві. Після закінчення Полтавської дитячої художньої школи (1996-2001 рр.) професійних навичок набув на кафедрі «Образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва» Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка (2001-2007 рр.). 
По завершенні навчання кілька років працював викладачем у Полтавській дитячій художній школі. 
Його роботи зберігаються у приватних колекціях в Україні, Німеччині, Болгарії, Англії. 
З 2007 р. Денис Городничий – активний учасник числених міських, обласних, всеукраїнських і міжнародних виставок, живописних пленерів, мистецьких фестивалів. 
У 2015 р. телерадіокомпанія «Лтава» зняла фільм про творчість художника «Полум'я Дениса Городничого».
Надзвичайно тепло та дружньо відбулось відкриття нової виставки Дениса Городничого. Серед присутніх були близьки, друзі, пооціновувачі творчості художника. 
На відкритті виставки виступили: науковець, мандрівник, член творчого об’єднання «Художник» Леонід Колєсніков, заслужена майстриня народної творчості України Наталія Свиридюк. 

Вони схвально відгукувалися про Дениса як про різнобічну та освічену особистість, про майстра своєї справи та ділися враженнями від нових полотен художника. 
Приємні слова лунали з уст Сергія Позднякова, Галини Лопатіної, Олександра Очкала, Марії Кириченко, Андрія Пилипенко, Дмитра Білоконя, Алли Лісної. 
Святковий, весняний настрій у залі створювали: абсолютний переможець Всеукраїнських та міжнародних конкурсів, учениця ПМШМ «Мала академія мистецтв» ім. Раїси Кириченко Софія Курінна (клас викладача Оксани Макарової). Концертмейстер – Ольга Полухіна. 

А ще: Лариса Філіпська, Валентина Поліщук, Людмила Костенко, Микола Максимов.
Дякуємо всім артистам за виступи! 

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку Дениса Городничого «За крок до весни», яка триватиме у відділі мистецтв до 25 березня.

Немає коментарів:

Дописати коментар