понеділок, 28 січня 2019 р.

Маю радість від творчості

Виставка, яка відкрилась 27 січня у відділі мистецтв, носить красномовну назву «Маю радість від творчості». І недарма, адже саме так про себе може сказати кожна з учасниць виставки.
Хоча Маріанна Литвин, Олена Хорошун, Катерина Гладких, Антоніна Маранзіна та Наталія Сеник належать до різних поколінь та мають різний мистецький досвід, але у них є чимало спільного.
Творчість для них – це те, чим вони живуть. Це заняття, що приносить задоволення. Саме про це й вони розповідали під час зустрічі.
Великий творчий доробок (50 робіт) представила Маріанна Литвин, яка займається живописом з 2010 року. Вона вважає, що творча людина – щаслива. Дійсно, хвилини натхнення – це велика радість! А ще, переконана Маріанна, навчитися самостійно можливо всьому. Головне, мати бажання та багато практикуватися, експериментувати, створювати свій стиль. 

Ляльки Наталії Сеник неодноразово виставлялися у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського і завжди викликали захват у глядачів. Всі вони з живими емоціями, кожна має свою «біографію». 
Цього разу Наталія Миколаївна представила ляльок, які виготовила за останні півроку. Презентацію нової колекції зробила дочка майстрині Олена Сеник. 

«Ляльковою» справою займається й Антоніна Маранзіна. Майстриня розповіла, що справа ця приносить їй велике задоволення та позитивні емоції. Всі свої вміння вона застосовує для виготовлення ляльок. 

Свої художні твори продемонструвала широкому загалу Олена Хорошун – учасниця клубу «Цікаві зустрічі». Педагог за освітою, вона завжди цікавилася декоративно-прикладним мистецтвом. Почала створювати свої роботи, стильні і красиві. Які стають чудовими прикрасами інтер’єру і відмінними подарунками. Як, наприклад, вироби з винних пробок. Від настінного годинника до рамок для фотографій. 
Майстриня постійно презентує колекцію своїх виробів на виставках у відділі мистецтв Бібліотеки. А ще бере участь у благодійних ярмарках. 
Олена зазначила, що заняття творчістю надихають, заспокоюють, піднімають настрій. 

З великим натхненням і живим інтересом зустріли глядачі художницю Катерину Гладких, ім’я якої відоме в Європі. У Франції відбулося 8 її виставок. 
Катерина продемонструвала свої твори та розповіла про творчі плани. 
Нагадуємо, що в січні-лютому 2019 року у секторі періодичних видань відділу обслуговування користувачів ПОУНБ імені І. П. Котляревського експонується декілька картин Катерини Гладких. 
Всі учасниці виставки креативні і надзвичайно творчі особистості, хвилини натхнення для яких – велика радість. У цьому переконалися відвідувачі заходу. 




На спільній виставці полтавські художниці представили творчі роботи, виконані в різних техніках і жанрах. Від одного погляду на які стає радісно. Адже у кожній з них – частинка душі автора. Кожна з робіт заслуговує на увагу. Світла, добра і гарна виставка… 

Дякуємо всім учасницям і щиро бажаємо нових творчих досягнень, натхнення та вдячних шанувальників! 
Підтримати митців прийшли не тільки їхні родичі, друзі та знайомі, а також учасники клубу «Цікаві зустрічі»: Лариса Філіпська, Людмила Костенко, Володимир Чистяков, Віталій Бурмака, Олексій Онуфрієнко, Тамара Ляшенко. Дякуємо, що створили такий гарний та святковий настрій! 







 Фоторепортаж Володимира Короткова.

Немає коментарів:

Дописати коментар