четвер, 25 жовтня 2018 р.

Митець, який поєднав красу і святість

12 квітня цього року депутати Полтавської облради прийняли рішення про оголошення 2018 року – роком Михайла Дмитренка – художника, маляра-монументаліста, портретиста, графіка, історика мистецтв світового рівня. 
«Митець, який поєднав красу і святість: Михайло Дмитренко – живописець, графік, майстер сакрального мистецтва». Таку назву має книжкова виставка яка діятиме з 25 жовтня до 30 листопада 2018 року у відділі мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського.

Присвячена вона 110-річчю від дня народження Михайла Сергійовича Дмитренка, українського художника-новатора, майстра іконопису і монументальних настінних розписів в українських церквах Канади і США, творами якого захоплюються у всьому світі.


Цей видатний майстер станкового та монументального живопису прожив надзвичайно цікаве творче життя, яке почалося 1908 року у старовинному полтавському містечку Лохвиця. 



Виставка, яку підготувала провідний бібліотекар відділу мистецтв Віра Саранцева, вміщує матеріали про життєвий і творчий шлях «полтавського Мікеланджело».


Немає коментарів:

Дописати коментар