понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Немеркнуча зірка Раїси Кириченко

Дарую вам, люди, на свята і будні ту пісню, що в серце з дитинства взяла…. 
14 жовтня 2018 року – день народження народної артистки, повного кавалера ордена Княгині Ольги, Героя України Раїси Опанасівни Кириченко (1943-2005 рр.). Вона належала до народних артистів справді від народу, бо співала серцем. Кожна пісня, яку виконувала співачка, ставала популярною. 

Раїса Кириченко стала справжнім символом Полтави не лише в Україні, а й далеко за її межами. Пісні артистки, пам'ять про неї живуть у душах людей. Підтвердження цього – велика кількість поціновувачів творчості співачки, що зібралися на чергову віртуальну екскурсію із циклу «Арт-мандрівки вулицями Полтави». 
Вона мала назву «Немеркнуча зірка Раїси Кириченко» та була присвячена 75-річчю від дня народження Берегині народної пісні.



Коли ж починалася Раїса Кириченко як співачка? Як життя та творчість народної улюблениці пов'язані з Полтавою? Про все це йшла мова на заході. 
А ще було багато фото- і відеоматеріалів і, звичайно ж, пісень у виконанні Раїси Опанасівни. 



Приємною несподіванкою для присутніх став візит автора та виконавця Валентина Носика, який запропронувіав послухати свої дві пісні, присвячені Чураївні. 
Традиційний музичний дарунок отримали відвідувачі заходу від солістки Заслуженого ансамблю пісні і танцю України «Лтава» ім. В. Міщенка Віри Мотчаної. 
Дякуємо фотохудожнику Володимиру Короткову за надані фотоматеріали з відкриття в Полтаві у 2012 році пам’ятника Р. Кириченко. Усі фото надзвичайно яскраві, живі, емоційні!

Фоторепортаж Володимира Короткова. 





Немає коментарів:

Дописати коментар