середу, 23 серпня 2023 р.

Виставка декоративного розпису Лідії Орел «Українкою я народилася»

«Українкою я народилася» – так називається виставка декоративного розпису членкині Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстрині декоративного розпису і писанкарства Лідії Орел, яку відкрили у відділі мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського. Вона діятиме до 21 вересня 2023 року.





Цей захід відбувся у рамках спільного культурно-просвітницького проєкту Полтавського обласного осередку НСМНМУ, відділу мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського та закладів освіти, що здійснюють підготовку фахівців галузей культури, мистецтва та креативних індустрій, «Шлях до Перемоги!».






Окрасою вернісажу став виступ солістки Полтавської обласної філармонії, володарки Гран-прі міжнародного  конкурсу "Зоряний час" Вікторії  Бовтік, професіоналізм і майстерність якої підкорили всіх присутніх та викликали справжнє захоплення.




У минулому році до Дня Незалежності ми відкривали виставку «Скарби бабусиної скрині». І вражали глядачів декоративний розпис та текстильні колажі Лідії Олексіївни.
І знову напередодні Дня Незалежності України свої роботи представляє полтавська мисткиня. У такий спосіб вона висловлює свою любов до рідного краю, до Батьківщини. 
Залюблена в українські традиційні орнаменти, дослідниця полтавського розпису Лідія Олексіївна створила власний неповторний мистецький дивосвіт унікальних виробів.




Сюжет про відкриття виставки від «ІРТ Полтава»:



і від "Полтавського Обласного Телебачення":





Немає коментарів:

Дописати коментар