четвер, 26 січня 2023 р.

«Польський кінематограф: минуле і сучасність»

 25 січня 2023 року полтавським кіноманам випала чудова нагода не лише подивитись якісне та цікаве кіно, створене нашими сусідами, але й поспілкуватися, поділитися своїми думками, дізнатися цікаві факти з історії польського кінематографа. 

До уваги глядачів була представлена психологічна драма польського режисера Яна Комаси «Тіло Христове» (2019). Цей кінофільм  – драматична історія  молодого хлопця, яка чіпляє за живе, змушує задуматись над сенсом життя. Даніелю лише 20, а він уже стільки всього побачив, відчув, пережив: юнак встиг побувати у в’язниці, дізнатись, що таке залежність від наркотиків, не один раз стикався з насильством… Перебування за ґратами вплинуло на нього так, що на свободу він вийшов з іншим світоглядом, знайшов свій власний шлях до Бога. Лише щасливий випадок допомагає йому стати новим пастором у невеликій церкві провінційного містечка. Нестачу знань перекриває щирість почуттів і емоцій, які можуть спостерігати люди, коли приходять до Даніеля на служби.

Вражаюча історія, непроста життєва ситуація, в якій опинився герой фільму, захопила з перших кадрів. За подіями на екрані уважно спостерігали глядачі, співчуваючи головному герою, відчуваючи його біль і душевне сум’яття. Бартош Бєлєня, виконавець головної ролі, кожною рисою свого обличчя, кожним рухом, неповторним акторським магнетизмом притягував погляди, змушував серця битися частіше, співпереживати і вірити у справжність почуттів. Після перегляду фільму шанувальники кіномистецтва ще довго не розходилися, ділилися своїми враженнями.


Немає коментарів:

Дописати коментар