пʼятницю, 23 грудня 2022 р.

Полтавський «Різдвяний вернісаж» об’єднує митців та регіони

Особливістю цьогорічної традиційної виставки декоративно-ужиткового мистецтва Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України «Різдвяний вернісаж», що відбувається у відділі мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського, стало те, що до митців Полтавщини приєднались майстри з інших регіонів України.
Пропонуємо вам познайомитися із мисткинями, чиї роботи приїхали до нас із Харкова та Дніпра. Вони напрацювали власні авторські техніки і стиль.


Лялька-мотанка – це настрій душі членкині НСМНМУ, учасниці багатьох виставок та конкурсів  Майї Холькіної з м. Дніпро. Улюблені матеріали майстрині – льон, джут, мішковина, вовняні нитки, нитки муліне. У своїх роботах намагається поєднувати сучасне та минуле надбання українських традицій. Її «Дівчина у гуні» привертає увагу відвідувачів своєю самобутністю.


Спеціально для нашої святкової експозиції надала свої роботи харків’янка Марина Дубровська – народна майстриня України, керівник гуртка КПНЗ "ХМКЦМП", клуба "Оксамит" та КЗ ПДЮТ "ІСТОК", яка ї сьогодні продовжує працювати і навчати дітей. Особисто бере участь в проєктах на підтримку ЗСУ, у виставках, показах в різних куточках України. 



Вузлову ляльку-мотанку «Через поле, через гай йде до діток Миколай…» представляє також учасниця клубу «Оксамит» КПНЗ «ХМК КМП» Вікторія Левченко  (керівник Марина Андріївна Дубровська). ЇЇ робота додає експозиції виставки святкової казковості!


Немає коментарів:

Дописати коментар