вівторок, 20 грудня 2022 р.

Різдвяна виставка, наповнена позитивом, традиційно відкрилася у відділі мистецтв

В українському святковому році Різдво Христове займає одне з центральних місць. Його святкування для українців – особлива традиція, що несе в собі багатий пласт культури нашого народу.
А у нас теж є традиція, напередодні Різдва відкривати у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського виставку, яка є багаторічним проєктом членів Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.
Так сталося, що двічі ми відкривали «Різдвяний вернісаж» в умовах карантинних обмежень, викликаних пандемією коронавірусу. А тепер вимушені це робити в умовах війни. 
Через обстріли енергетичної інфраструктури нам вимикають світло, воду, теплопостачання, але це не стає на заваді мистецтву.
Труднощі та виклики не злякали організаторів традиційної виставки декоративно-ужиткового мистецтва: ПОО НСМНМУ та відділ мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського. 
Усім нам зараз потрібні позитивні емоції, щоб мати сили для подальшої боротьби!


Як завжди, цей виставковий проєкт зібрав  навколо себе багато митців декоративно-прикладної творчості міста та області, які мають можливість показати себе і поспілкуватися зі своїми колегами.


Особливістю «Різдвяного вернісажу-2022» стало те, що цьогоріч до митців Полтавщини приєднались майстри з Харківщини та Дніпровщини.



Серед експонатів, що надихають на світлі почуття передсвяткових днів, – картини та ікони, різдвяні та новорічні декоративні прикраси, сувеніри та народні іграшки, святковий одяг та гобелени, рушники та вироби з різноманітних природних матеріалів, ляльки-мотанки та котелевські коржики, витинанки та гончарні вироби (до експозиції подано більше 100 робіт!).



Після урочистого відкриття виставки відбувся практичний майстер-клас з виготовлення оберегів для Захисників України.
Виставка Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України «Різдвяний вернісаж», наповнена позитивом, діятиме впродовж місяця.

Немає коментарів:

Дописати коментар