четвер, 23 червня 2022 р.

«Кольори надії»: виставка до Дня Конституції України


Краєвиди рідного краю можна побачити на полотнах художників-аматорів, які завжди відгукуються на знакові події своїми творчими досягненнями. 
Виставка під назвою «Кольори надії» приурочена до Дня Конституції України й має на меті репрезентувати творчість Леоніда Колєснікова та Миколи Лахижі, серед робіт яких переважають КРАЄВИДИ РІДНОГО КРАЮ. 
А от серед кольорів, що переважають в експозиції, ЗЕЛЕНИЙ – символ природи і молодості, БЛАКИТНИЙ – колір ясного неба, символ спокою та впевненості.
А ще на картинах обов’язково присутнє сонце. Теплий ЖОВТИЙ колір приховує в собі радість, надію та щастя. 
ЦЕ КОЛЬОРИ НАДІЇ НА МИР, ЗЛАГОДУ І СПОКІЙ ДЛЯ УКРАЇНИ…
В експозиції 42 картини. Серед них, в основному, переважають пейзажі.
Це вже далеко не перша спільна виставка Леоніда Олеговича та Миколи Івановича в обласній бібліотеці, що свідчить про те, що вони плідно і творчо працюють.
Для авторів Полтавщина це місце, де вони живуть, звідки черпають натхнення для своїх картин, і за допомогою живопису цю красу доносять і до глядачів. 

 

Леонід Колєсніков 

Кандидат біологічних наук, працював доцентом кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля  Полтавського державного аграрного університету. Член творчого об’єднання «Художник».
Його захоплення живописом бере свій початок із дитинства. Відтоді домінантою у сприйнятті світу для нього стала природа. 
Учасник численних виставок в Україні і за кордоном.






Микола Лахижа 

Доктор наук з державного управління, професор кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».
Автор більше 200 наукових праць, серед яких 20 монографій (в т.ч. 4 індивідуальних та 16 колективних); близько 60 статей у фахових виданнях, навчально-методичні праці та інші видання. 
Працює в різних жанрах живопису, віддаючи перевагу пейзажу. Адже він найбільш відповідає способу світосприйняття, що його обрав художник.
На полотнах митця багато краєвидів полтавського краю (Миргородщина, Новосанжарщина, Оржиччина).

Виставка «Кольори надії» триватиме впродовж місяця. Вона стане не лише знайомством полтавців та гостей міста з творчістю Леоніда Колєснікова та Миколи Лахижі, а й відкриє їм красу і велич рідної землі. 


Дякуємо Ангеліні Климовій – випускниці Полтавського фахового коледжу мистецтв імені М.В. Лисенка, у виконанні якої прозвучав «Прелюд № 5» А.Й. Кос-Анатольського.


ІРТ Полтава про відкриття виставки.


Немає коментарів:

Дописати коментар