середу, 19 січня 2022 р.

Година класичної музики до Дня Соборності України

Година класичної музики у відділі мистецтв за участі учнів та викладачів Полтавської дитячої музичної школи №1 імені Платона Майбороди стала подією до відзначення Дня Соборності України. 

Історичний факт злуки українського народу (проголошений 22 січня 1919 року на Софіївській площі у Києві) став підґрунтям для відродження незалежної соборної демократичної України і свідомим прагненням до етнічного та територіального єднання. 
Тема ЄДНОСТІ є надзвичайно актуальною і сьогодні, тому і стала провідною думкою заходу. І зрозуміло, що йдеться мова не лише про територіальні кордони, а й потребу у розумінні, підтримці та єднанні на духовному рівні. Тож «Музика – мистецтво, що єднає, музика долає час і відстань, музика – це мова, зрозуміла усім …», – зауважила Тетяна Лисенко (завідувачка оркестрового відділення).

Програма заходу включила твори українських композиторів – Бориса Лятошинського, Серафима Орфєєва, сучасника Олександра Гоноболіна, а також відомі мелодії в обробці «Ой, у вишневому саду», «Гуцулко Ксеню».
Традиційно звучала світова класика, зокрема, Ніколо Паганіні.

 
     





           








Твори виконали учні різного віку, але всі вони є учасниками ансамблю скрипалів  Полтавської дитячої музичної школи №1 імені Платона Майбороди:
Кирило Вовк, Дарина Бондаренко, Макар Панчеха, Соломія Серьогіна, Владислава Уланова, Єлизавета Шкаровська, Анастасія Левченко, Євгеній Бородай, Алєся Монінець, Софія Петросян, Дарина Слісаренко.
   













Підтримали свої учнів викладачі: Тетяна Лисенко, Інесса Огризько, Тетяна Мазаратій, Наталія Єфремова, Валентина Мороз, Валентина Тригуб.






Концертмейстери події: Олена Матвієнко, Дар’я Сліпченко, Наталія Єфремова, Людмила Полухіна, Лариса Молдаванова.










Немає коментарів:

Дописати коментар