четвер, 30 вересня 2021 р.

3D-виставка світлин Олександра Чекменьова

30 вересня, в рамках Docudays UA (XVIII Мандрівного міжнародного фестиваля документального кіно про права людини) відбулася 3D-виставка світлин фотографа Олександра Чекменьова «Ласкаво просимо, вхід заборонено». 


Регіональний партнер події у Полтаві та області – Полтавська філія Суспільної Служби України. Тема цьогорічного фестивалю – «Повне одужання», мета – показати, як пандемія змінила життя країни, світу та кожного зокрема, а також, як пристосуватися до нової реальності.

Виставку відвідали студенти Полтавського базового медичного фахового коледжу, які переглянули дві серії робіт, що були створені фотографом у закритій психіатричній лікарні міста Овруч наприкінці дев’яностих: кольорову (репортажну) та чорно-білу (постановочні портрети хворих).


Світлини акцентують увагу на питанні межі між патологією та нормою: з одного боку – демонструють соціальне життя та взаємодії у психіатричній лікарні як соціальному інституті, а з іншого – показують примусовість та несвободи закритого закладу.


Віртуальну виставку супроводжував аудіогід. Охочі мали можливість переглянути 3D-експозицію в окулярах віртуальної реальності.




Немає коментарів:

Дописати коментар