середу, 1 вересня 2021 р.

Арт-лекція «Іван Марчук – визнаний геній сучасності»

Учні Полтавської ЗОШ №20 імені Бориса Серги завітали до ПОУНБ імені І. П. Котляревського на арт-лекцію «Іван Марчук – визнаний геній сучасності» (в рамках квест-гри до Дня знань). 
В перший день нового навчального року працівники відділу мистецтв запропонувавли учням дізнатися історію геніального представника неповторного стилю у мистецтві. 
Він відноситься до тих особистостей, які зробили 30 років незалежності нашої держави яскравими, видатними та зворушливими.


Іван Степанович Марчук – один з найвідоміших українських художників сучасності. Він створив тисячі творів мистецтва та винайшов власну оригінальну техніку «пльонтанізм».  
12 травня 2021 року він відсвяткував свій 85-й день народження.

Іван Марчук став єдиним українцем, що потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності британської газети “Daily Telegraph”  у 2007 році. 
А в серпні цього року, до 30-річчя Незалежності України, художник отримав нову державну нагороду «Національна легенда України». 
Цієї відзнакою нагороджуються громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства за особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові, вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я, а також за активну благодійну та громадську діяльність.

Завдяки презентації учні мали можливість побачити твори Івана Марчука, в яких – любов до рідної землі, культури та людей. 



Немає коментарів:

Дописати коментар