пʼятницю, 18 грудня 2020 р.

Художня виставка-дебют Ольги Сьомки «Fumage»

18 грудня у нашому відділі відбулося відкриття нової мистецької виставки, яку по праву можна назвати ексклюзивною. Чим вона цікава?
Перш за все, стилем виконання. Адже експоновані картини створені вогнем, у техніці фюмаж. З французької Fumage перекладається як копчення, задимлення. 
А ще – виставка вражає неймовірним злетом авторської фантазії та високою точністю відтворення деталей.

Уперше виставила свої роботи для широкого загалу Ольга Сьомка – талановита та цікава людина, яка не має професійної художньої освіти, але в душі вона – художниця.
Ольга народилася і живе в Полтаві. Від дитинства малювала, відвідувала художню студію, де отримала ази малювання. Потім, захопившись спортом, весь свій вільний час присвячувала йому та навчанню.

До мистецтва повернулася вже після народження старшої доньки у 2010 році, спочатку створювала картини для себе, а потім для рідних, які просили намалювати щось на подарунок. 
Мимоволі хобі стало улюбленою справою, що приносить радість та задоволення.
Ольга – людина, яка завжди не тільки мріє, а й втілює мрії в життя, прагне розвиватися. Вона пробує себе в різних жанрах. Кожна картина для неї – це самовдосконалення.
Результатом 10-річної роботи є написання картин, які художниця презентує на своєї першій персональній виставці. 



Художниця, використовуючи в якості інструментів для малювання свічку (як олівець) та кіптяву від полум'я вогню, може втілити на папері будь-які свої ідеї. Завдяки цій рідкісній техніці малюнки виходять живі та об’ємні. Повторити картину неможливо, тому що вогонь щоразу диктує свої умови. Художниця може лише направляти його.


Музичним подарунком для всіх присутніх стала вокальна композиція з репертуару Злати Огнєвіч «Запали вогонь», яка прозвучала у виконанні Вікторії Федоришиної.


Триватиме виставка Ольги Сьомки впродовж трьох тижнів, тому кожен охочий ознайомитись з роботами, може завітати до відділу мистецтв обласної бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар