середу, 17 квітня 2019 р.

Концерт камерної музики

Весна – чарівна пора року! Одна з найпрекрасніших для багатьох людей. Коли від зимового сну прокидається природа, наповнюючись енергією життя, натхненням переповняються й душі творчих людей. І вони готові не лише творити, а й щедро ділитися своєю творчістю. 
У полоні живої музики опинилися 17 квітня відвідувачі відділу мистецтв Бібліотеки завдяки виступам студентів навчально-наукового інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Камерна музика завжди приваблювала композиторів, виконавців, слухачів. Існує думка, що за емоційним впливом вона помітно перевершує оркестрову. 
Слухачі дуже тепло сприймали виступи студентів. 
Для молодих виконавців участь у подібних концертах, де вони вдосконалюють свою майстерність та оволодівають секретами роботи на сцені, майбутнє – у професійному мистецтві. 



1 березня 2019 року Луганський національний університет імені Тараса Шевченка відзначив 98-й день народження. 
Навчально-науковий інститут культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка працює в Полтаві з 2015 року на базі Полтавського університету економіки і торгівлі. За цей час інститут набув популярності серед творчої молоді Полтавщини.
До складу викладачів були запрошені провідні діячі культури і мистецтва творчих закладів Полтави.
Інститут плідно співпрацює з творчими колективами міста, бере активну участь у міських та обласних заходах. 
Популярності набув Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Обдарована молодь», який проводиться у містах Сєвєродонецьк та Полтава. У цьому році участь у конкурсі взяли 885 представників талановитої молоді з різних регіонів України. 
Впродовж року проводяться концерти за участю викладачів і студентів Інституту культури і мистецтв в залі ПУЕТу, в залі Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. В. Гоголя, Полтавському краєзнавчому музеї імені В. Кричевського та інших концертних майданчиках міста. 
Програма концерту за участю студентів ННІКМ Луганського національного університету імені Тараса Шевченка у відділі мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського складалась з камерно-інструментальних та вокальних номерів. Виконавці: студенти навчально-наукового інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка класу доцента С.В. Борисової і викладача О.А. Кириченко. 
Вокальні твори виконали студенти класу викладачів Р.І. Христиченка та О.О. Христиченко. 
Ведучий – Максим Леженко. 
Щодо програми концерту, то вона була чудова. Переконайтеся в цьому самі: 
  1. А. Дворжак. Сонатина для скрипки і фортепіано соль-мажор тв. 100 (1ч.). Виконавці: Стеблій Олена (скрипка) та Кирилова Оксана (фортепіано). 
  2. М. Жербін. «Пливе моя душа». Співає: Карнаухова Анна, концертмейстер – Курдаєва Вікторія. 
  3. Е. Гріг. Соната для скрипки і фортепіано фа-мажор № 1 тв. 8. Виконавці: Шкаровська Лідія (скрипка), Курдаєва Вікторія (фортепіано). 
  4. М. Метнер. «Казка» тв. 20, сі-бемоль мінор. Виконує: Котова Ірина. 
  5. М. Мясковський. Соната для віолончелі і фортепіано № 2 ля-мінор тв. 81 (1 ч.). Виконавці: Терехова Наталія (віолончель). Котова Ірина (фортепіано). 
  6. С. Рахманінов. «Елегія» тв. 3. Виконує: Курдаєва Вікторія. 
  7. І. Шамо. «Дніпровський вальс». Співає: Карнаухова Анна, концертмейстер – Котова Ірина. 
  8. Ж. Массне. Медитація з опери «Таїс». Виконавці: Голобородов Дмитро (скрипка), клас доцента Ю.М Кириченка, Курдаєва Вікторія (фортепіано). 
  9. І. Дунаєвський. Романс Ірини з оперети «Син клоуна». Співає: Карнаухова Анна, концертмейстер – Курдаєва Вікторія. 
  10. О. Пахмутова. «Как молоды мы были» з к/ф «Моя любовь на третьем курсе». Співає: Списюк Сергій, концертмейстер – Кирилова Оксана. 
  11.  Астор П'яццолла. «Adios Nonino». Виконавці: Стеблій Олена (скрипка) та Кирилова Оксана (фортепіано). 

Дякуємо студентам та викладачам Навчально-наукового інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка за концерт! 
Фоторепортаж Володимира Короткова.

Немає коментарів:

Дописати коментар