четвер, 12 жовтня 2023 р.

Виставка творчих робіт викладачів та навчально-творчих робіт студентів «Усе моє, все зветься – Україна»


Творчі досягнення викладачів і студентів кафедри образотворчого мистецтва факультету педагогічної і мистецької освіти одного із найстаріших вищих навчальних закладів України – Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка презентуються через активну виставкову діяльність у різних культурно-просвітницьких інституціях міста. 
Виставки традиційно отримують схвальні відгуки спеціалістів, демонструють високий мистецький доробок студентів-художників та їхніх наставників.
12 жовтня у відділі мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського відбулося відкриття чергової виставки творчих робіт викладачів та навчально-творчих робіт студентів кафедри «Усе моє, все зветься – Україна».

В експозиції виставки представлені творчі роботи з елементами полтавського художнього розпису кандидатки педагогічних наук, доцентки кафедри образотворчого мистецтва, членкині Національної спілки художників України Юлії Мохірєвої; малярські роботи старшого викладача, члена Національної спілки художників України Віктора Бабенка; графіка старшої викладачки Олени Перепелиці. 






Вагому частину експозиції складають навчально-творчі роботи студентів другого курсу, виконані ними на заняттях з навчальної практики «Пленер» під керівництвом старшої викладачки Олени Перепелиці.



Родзинкою виставки є творчі роботи Поліни Соляник-Батієвської, яка з раннього дитинства захоплюється малюванням, є постійною учасницею майстер-класів, які кафедра образотворчого мистецтва проводить для малечі міста та регіону.


Виставка творчих робіт викладачів та навчально-творчих робіт студентів кафедри образотворчого мистецтва факультету педагогічної і мистецької освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка «Усе моє, все зветься – Україна» працюватиме до 30 жовтня 2023 року.
Захід відбувся у рамках спільного культурно-просвітницького проєкту Полтавського обласного осередку НСМНМУ, відділу мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського та закладів освіти, що здійснюють підготовку фахівців галузей культури, мистецтва та креативних індустрій, «Шлях до Перемоги!».


У виконанні студентки 2-го курсу Софії Ремиги прозвучав народний романс «В саду осіннім айстри білі».

Довідка:
Кафедра образотворчого мистецтва була створена 1981 року з ініціативи видатних митців-педагогів Ніни Рибас та Ліни Безуглої за активного сприяння декана факультету Нінель Литвиненко та ректора Полтавського державного інституту імені В.Г. Короленка Івана Зязюна. 
Нині за підтримки очільниці університету, докторки педагогічних наук, професорки Марини Гриньової та деканки факультету педагогічної і мистецької освіти, докторки педагогічних наук, професорки Наталії Сулаєвої діяльність викладачів спрямована на висококваліфіковану підготовку молодих фахівців у галузі мистецько-педагогічної освіти. 
На кафедрі велику увагу приділено формуванню широкого світогляду та естетичних смаків учителів-митців, почуття патріотизму. Митці-педагоги щедро діляться досвідом і талантом зі своїми студентами, які під час навчання максимально реалізують власні можливості у створеному наставниками мистецькому просторі, а по завершенню університету втілюють здобутки в педагогічній і творчій діяльності.

Талановиту молодь, яка бажає у майбутньому реалізуватися в художньо- педагогічній діяльності чекають на навчання на акредитовану освітню програму «Середня освіта (Образотворче мистецтво)» на кафедрі образотворчого мистецтва факультету педагогічної і мистецької освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка!


Немає коментарів:

Дописати коментар