неділю, 13 лютого 2022 р.

Святковий вернісаж «Фламенко та пристрасть завжди поруч»

Під звуки пристрасного фламенко відбулася презентація робіт Оксани Шабас, споглядання яких не залишає глядачам вибору бути байдужими.

Оксана Анатоліївна Шабас народилася у м. Костянтинівка. 
Вищу освіту здобула в 2008 р. у Горлівському державному педагогічному інституті іноземних мов (нині – Горлівський інститут іноземних мов Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет») за фахом «Викладач англійської та іспанської мов та зарубіжної літератури».

В основі професійної діяльності Оксани Анатоліївни – знання іноземних мов. Викладає англійську, португальську, іспанську та італійську мови. Працювала викладачем вишів, гідом та перекладачем для відвідувачів та журналістів з Іспанії, Аргентини, Бразилії, Португалії, США, Великобританії та інших країн. Також була гідом за кордоном.
З 13 років вирішила, що художня творчість завжди буде невід’ємною частиною життя. Образотворче мистецтво опановувала самотужки, вивчаючи літературу та картини; знаходила тих митців, які були близькі за  духом. 
Спробувала себе у всіх видах та стилях мистецтва і все ж таки зупинилася на витонченому гіперреалізмі в чорно-білому кольорі, тому що сприймає це як виклик – передати почуття людей чи тварин лише одним кольором та відлисками білого тону. Споглядач чорно-білої картини чи фото буде відчувати та бачити свою гаму кольорів і це буде неповторним.


Надихає художницю майже все: люди, історія, тварини, миттєвості, прояв почуттів. ДЕТАЛІ!!! Митці, на яких вона особисто орієнтується – Річард Янг, Фабіан Перес, Рікардо Санз, Хеміш Блеклі. Сьогодні мисткиня знає точно, що хоче передати своєму глядачу – ПОЧУТТЯ.






Мистецтво для неї – хобі понад 20 років, але влаштовувати виставки почала лише у 2019 р.  Впевненості та наснаги надала зацікавленість її роботами з боку європейських поціновувачів, що вже неодноразово купували картини мисткині. 



Любов до мистецтва, велика працездатність завжди дають позитивні результати. 
І пані Оксані вдалося оволодіти спеціальними прийомами, щоб досягти вражаючого ефекту. Тож всі картини, що представлені в експозиції «Flamenco та пристрасть завжди поруч», захоплюють емоціями і сюжетними сплетіннями, вібраціями настрою людей.







Відкриття виставки відбулося напередодні Дня Святого Валентина. Тому кохання, живопис, фламенко, поезія, музика були головними в нашому дійстві. 







Однією з особливостей святкового вернісажу були запрошені ГОСТІ:
  • Учасники студії фламенко під керівництвом Лариси Шишкової (так, виявляється у Полтаві є де навчитися танцю пристрасті, вогню та емоцій);
  • Співачка-фламенкійка Світлана Піддубна;
  • Скрипаль Дмитро Луценко;
  • Поетеса Юлія Кононенко;
  • Письменниця Катерина Тимофєєва.
Всі ці творчі люди прийшли підтримати своїми виступами та емоціями художницю. І їм це вдалося!











Виставка картин Оксани Шабас «Фламенко та пристрасть завжди поруч» триватиме у відділі мистецтв ПОУНБ імені І. П. Котляревського до 28 лютого 2022 року.
Захід супроводжувала виставка-репродукція "Мелодії високих почуттів пензлем художників".






Немає коментарів:

Дописати коментар