середу, 13 жовтня 2021 р.

Книжкова виставка із циклу «Художники-ювіляри»: Пабло Пікассо

Патріарх нестандартних форм і видатний майстер образної мови в живописi XX століття, Пабло Пікассо, проте, домігся визнання не тільки завдяки дивовижному, відмінному від прийнятого бачення світобудови і досить великій працездатності – він одностайно визнається найбільш плідним художником в історії. 


Через все життя, тривалістю майже в століття, художник проніс відмінне від прийнятого сучасниками бачення світобудови. Він виявився одним з перших, хто зрозумів, що ера відтворення форм позаду, попереду ж зовсім не пізнаний період – передавання внутрішнього психічного стану і виведення внутрішнього образу.   


«Портрети повинні мати не фізичну і не духовне, а психологічну досконалість», – заявив він одного разу. Пікассо розумів, що чекає світ від мистецтва, і охоче давав це, виражене то простими, то божевільними, то неймовірними, але завжди новими формами. Його ніколи не турбувала думка публіки – цю думку він нав'язував, примушуючи сприймати його таким, яким він подавав себе світу.



До двадцяти п'яти років Пікассо став шанованим майстром, до двадцяти шести – прабатьком кубізму, а до тридцяти п'яти – знаходився біля витоків сюрреалізму. Пікассо взяв на себе відповідальність зруйнувати усталені норми  живопису, щоб створити нові. Його ім'я серед визначних художників  століття. 





До 140-річчя майстра відділ мистецтв розгорнув книжкову виставку із циклу «Художники-ювіляри». Вона розрахована на широке коло читачів, поціновувачів живопису і прихильників невмирущої творчості Пабло Пікассо.



Передмова написана за книгою:

63.3(0)
Б 155
Бадрак, Валентин Владимирович.
    Стратегии гениальных мужчин [Текст] / В. В. Бадрак. - Х. : Фолио, 2010. - 512 с. 

Пропонуємо також ознайомитися з мультимедійним мистецьким календарем, присвяченим ювілею видатного іспанського художника:



Немає коментарів:

Дописати коментар