вівторок, 10 грудня 2019 р.

Виставка гончарного посуду Лариси та Євгена Євтушенків «Еволюція»

Долучитися до світу прадавніх традицій та осмислення їх молодою генерацією майстрів запросили поціновувачів мистецтва працівники КУ «Обласний Центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради, Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України та відділу мистецтв Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського. 
10 грудня у відділі мистецтв обласної бібліотеки відбулося урочисте відкриття виставки гончарного посуду Лариси та Євгена Євтушенків «Еволюція». 

Лариса Олегівна та Євген Вікторович Євтушенки – майстри художньої кераміки, мають професійну художню освіту. Переважно виготовляють традиційний посуд українців – такий, яким він був у наших предків, трохи його видозмінюючи для практичності. 
На виставці представлені творчі роботи подружжя Євтушенків за декілька років. Авторам є що показати: розмаїття керамічних виробів просто вражає. 


За високу професійну майстерність, збереження і популяризацію мистецьких традицій гончарства, велику творчу роботу по збереженню нематеріальної культурної спадщини Полтавського краю та з нагоди відкриття виставки «Еволюція» Лариса та Євген Євтушенки отримали від заступниці директора ОЦНТ КОР Олени Бєлакової грамоти, підписані директором Центру Дмитром Соколовим та каталоги творчих робіт, що надійдуть до закладів культури всієї області. 
На відкриття виставки завітало багато гостей. З урочистою подією привітати майстрів прийшли колеги-митці, шанувальники мистецтва, представники творчої інтелігенції та засобів масової інформації. 

Серед виступаючих: заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, голова Полтавського обласного осередку НСМНМУ Євген Пілюгін; заслужена майстриня народної творчості України Віра Забора; майстриня художньої кераміки, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України Лариса Тихонова; завідувачка відділу мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського Галина Вікторова; майстер різьблення по дереву Юрій Панкевич та інші. 




Приємним сюрпризом для Євгена Євтушенка було привітання від людини, у якої він навчався азам кераміки в дитинстві. Вчителька трудового навчання та естетичних наук полтавської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 2 Наталія Асташева-Бабенко завітала на відкриття виставки разом зі своїми учнями – вихованцями керамічного гуртка. 
Гостей виставки вітали музичними номерами: завідувачка відділу ОЦНТ КОР Наталія Дубовик; лірник, кобзар-бандурист, заслужений художник України, член Національної спілки кобзарів та Національної спілки майстрів народного мистецтва України Іван Новобранець; солістка заслуженого ансамблю пісні і танцю України «Лтава» імені В. Міщенка Віра Мотчана; піаністка Лариса Філіпська.


ЗМІ про відкриття виставки: "Центральний"; ОКІА "Новини Полтавщини";
Виставка гончарного посуду Лариси та Євгена Євтушенків «Еволюція» діятиме до 23 грудня 2019 року.





Немає коментарів:

Дописати коментар