неділю, 14 січня 2024 р.

«Люмінофор у мистецтві»: відкриття дебютної виставки картин Інни Серажим


 У дуже привітній та приємній атмосфері відкривали дебютну виставку Інни Серажим. 

«Люмінофор у мистецтві» – таку назву носить експозиція картин.

Пейзажі, натюрморти та декоративні панно – всього 11 полотен авторки вперше презентували на широкий загал поціновувачів мистецтва.





Втім картини незвичайні – вони світяться в темряві, створюючи ефектне та захоплююче видовище. Для цього художниця використовує особливу техніку та люмінесцентні фарби.
Нині художникам відомі безліч фарб із різними властивостями. 
Саме завдяки такій речовині, як штучний кристал люмінофор, який під впливом ультрафіолету світиться якимось особливим, магічним світлом, у художників є унікальна можливість додати ефектне світіння у свої проєкти.





На відкриття завітали рідні та друзі, які дуже тішаться успіхам Інни. Чимало приємних слів було сказано про роботи талановитої художниці. 




Сама Інна трішки розповіла про свою творчість та продемонструвала декілька сюжетів із власного каналу на YouTube, де вона публікує прискорений процес створення картин. 



Триватиме виставка картин Інни Серажим «Люмінофор у мистецтві» до 9 лютого 2024 року, тож усі охочі мають чудову нагоду познайомитися з творчістю художниці.





ДОВІДКА:



Серажим Інна Миколаївна народилась на Миргородщині. Понад 16 років живе в Полтаві. 
Ще з дитинства їй подобалось малювати, тому планувала й далі розвиватися в сфері образотворчого мистецтва.
Після школи мріяла навчатися у Миргородському художньо-промисловому коледжі імені М.В. Гоголя. 
Але доля розпорядилася інакше: її не прийняли на навчання, не розгледіли мистецький талант. І це стало великим потрясінням для дівчини. Вона втратила надію, впевненість у своїх силах.
Після того Інна не брала до рук пензля впродовж багатьох років. Аж до того часу, коли в неї з’явилася ідея подарувати братові на день народження власноруч створену картину.  Таку, щоб відрізнялася від інших, «оживала» вночі.
І, після довгих роздумів та вагань, придбавши акрилові люмінесцентні фарби, які поглинають світло, а потім впродовж всієї ночі світяться до самого ранку, написала першу роботу.
Подарунок сподобався не лише брату, а й всім друзям та знайомим. Особливо вражав ефект світіння картини у темряві. 
Після отримання схвальних відгуків Інна написала багато картин, і майже всі вони знайшли свої домівки по всій Україні. 
Сьогодні Інна Серажим виконує картини на замовлення. Мріє стати відомою художницею, яка пише «світлом», і робити персональні виставки по всій Україні і за кордоном.
Життєвий девіз авторки: ніколи не здаватися та впевнено йти до своєї мети! 
Організувала і провела захід головна бібліотекарка відділу мистецтв Інна Загребельна.


Немає коментарів:

Дописати коментар