четвер, 28 жовтня 2021 р.

Презентація збірки поета-пісняра Василя Семергея «Співай, чарівна Україно»

Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І.П. Котляревського стала першим закладом, в якому відбулася презентація збірки поета-пісняра Василя Семергея «Співай, чарівна Україно». 

Книгу було видрукувано днями у Львівському видавництві «Сполом». Вона вміщує вірші, в числі яких і ті, що давно стали відомими та улюбленими піснями для багатьох українців. 


У передмові до книги Народний артист України Герман Юрченко зазначає: «…всі твори поета-пісняра наділені подихом пісенної лірики. Їх виконують співаки, вокалісти на пісенних конкурсах і фестивалях. Його вірші декламують, видають в обласній та українській періодиці, пісні виконують на телебаченні та радіо…».


Наживо під час події звучали пісні на слова Василя Семергея. Їх виконували: 
  • лавреатка Всеукраїнських пісенних конкурсів, педагогиня «Студії естрадного вокалу Геннадія Рагулінв» Маргарита Рагуліна («Гори чують нас», музика Геннадія Рагуліна); 
  • лавреатка Всеукраїнських пісенних конкурсів Наталія Мир (“Калиновий край», музика Евгена Москаленка); 
  • лавреатка Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, вихованка «Студії естрадного вокалу Геннадія Рагуліна» Анастасія Кандиба («Пам’яті Назарія Яремчука», музика Олексія Ефремова);
  • вихованки «Студії естрадного вокалу Геннадія Рагуліна» Марія Касиниць та Серафима Іопа («Рідний край», музика Геннадія Рагуліна). 






Завітала на захід заслужена артистка України, лавреатка Республіканського конкурсу читців імені Т. Г. Шевченка, лавреатка Всеукраїнського конкурсу артистів естради, дипломантка першого ступеня Всеукраїнського конкурсу естради й гумору «Вишневі усмішки» Наталія Іванченко, яка на прохання автора задекламувала кілька творів із презентованого видання. 



Щирі слова вітання поету-пісняру адресували колеги по творчості та друзі: народний артист України Герман Юрченко; музикант, аранжувальник Олег Шеременко; легендарні «Краяни» та лідер гурту, заслужений артист України Сергій Старченко.






На завершення заходу своє слово до автора збірки «Співай, чарівна Україно» Василя Семергея сказав співорганізатор події, заслужений діяч естрадного мистецтва України Геннадій Рагулін, який разом зі своїми студійцями підготував пісенний дарунок «Вірні друзі». 







Україна – миру сад, 
Віримо у кращу долю. 
В Україні буде лад, 
Бо єдині ми з тобою. 
Україна – миру сад, 
Не зламати нашу волю. 
В Україні буде лад, 
Знаю, зможемо з тобою! 
                                                       Василь Семергей 

Твори, що увійшли до збірки, надзвичайно щирі, проникливі, мелодійні і пронизані любов’ю автора до свого краю, до України і, безумовно, залишать відгук у серці кожного читача. 


Ілюстраторка видання – Світлана Тумко. 



Познайомитися з книгою Ви можете у ПОУНБ імені І. П. Котляревського.



Немає коментарів:

Дописати коментар