четвер, 8 квітня 2021 р.

Авангард і модерн в українському народному мистецтві 1910-1930 років

На всіх, хто цікавиться мистецтвом і традиційною культурою України, у відділі чекає нова книга:



7
А18
     Авангард і модерн в українському народному мистецтві 1910-1930 років [Текст] / Національний музей українського народного декоративного мистецтва ; упоряд. О. Шестакова. - К. : Саміт-книга, 2019. - 152 с. : іл.



Альбом знайомить з унікальними творами Ганни Собачко-Шостак, Параски, Власенко, Євмена Пшеченка та Василя Довгошиї, творчість яких перебувала під впливом нових художніх течій, що панували на початку ХХ ст. як в європейському, так і в українському мистецтві: модерну та авангарду. 
У виданні вперше репрезентовано цікавий період творчого експерименту в мистецтві України початку ХХ ст., коли народні майстри працювали в художніх майстернях поруч із професійними художниками-новаторами Євгенією Прибильською, Наталією Давидовою, Олександрою Екстер, Казимиром Малевичем. Така співпраця надихала новими ідеями професійних художників і значно розширювала світогляд народних майстрів та дала Україні митців яскравого індивідуального самовияву, які віртуозно володіли лінією, ритмом, кольором. 
18 березня у відділі мистецтв відкрилася виставка українського декоративного розпису «Мальована хата»
Нове надходження, що базується на творах із колекції Національного музею українського народного мистецтва, стане в нагоді під час ознайомлення з темою після закінчення карантинних обмежень. 



Немає коментарів:

Дописати коментар