неділю, 14 січня 2018 р.

Зупинися, мить! Ти прекрасна...

14 січня поціновувачі фотомистецтва зібралися у відділі мистецтв обласної бібліотеки з приводу відкриття нової виставки світлин Володимира Короткова, яка має назву «Полтава. Зимова краса». 
Захід почався з музичних привітань від солістки ансамблю пісні і танцю України «Лтава» Віри Мотчаної, у виконанні якої прозвучали щедрівки – добрі побажання-привітання с зимовими святами. І це було дуже доречно, адже 14 січня святкують Старий Новий Рік, а ще в цей день шанують Святого Василя.  
Автор світлин – Володимир Сергійович Коротков народився в Харкові 1952 року. За освітою інженер-механік. Захоплюється фотографією ще зі школи. Своїм покликанням вважає науку – технологію машинобудування по обробці металів при створенні машин і механізмів. Понад 35 років працював на Полтавському турбомеханічному заводі на інженерних посадах. Активно займався технічною творчістю, раціоналізацією виробництва. Працював також у міському методичному кабінеті управління освіти провідним фахівцем у центрі інноваційних технологій. Та справжнім захопленням Володимира Сергійовича залишається фотографування.
Художник ставить за мету передати красу рідного міста з різних ракурсів. А тому полюбляє знімати Полтаву будь якої пори року, за будь якої погоди. Багато уваги митець приділяє репортажному фото та пейзажним зйомкам.
Виставки фотохудожника неодноразово проходили в бібліотеках, школах, музеях міста. Представлені на виставці роботи – картинки з життя міста, розповідь, що не потребує пояснень. Світлини ці мають право на життя і як художні фото, і як документальні. Зимова Полтава так гарно виглядає на них. Деякі світлини фотограф робив із дахів будівель. Особливу увагу він приділив архітектурі та неймовірному небу над Полтавою. Краса! Навіть не віриться, що це все наше місто. Наскільки треба було підмітити ці моменти і сфотографувати. Просто отримуєш насолоду і просто любуєшся! 
Володимир Сергійович намагався донести до аудиторії свої думки з приводу такого виду мистецтва, як фотографія. Він охоче ділився секретами улюбленої справи, розповідав цікаві факти про свою працю. Вітали фотохудожника друзі: Оксана Кравченко, Валентина Поліщук, Світлана Пчелякова, Ольга Ковальова, Олег Мінгальов, Віталій Бурмака. Всі вони зійшлися на тому, що фотографії митця надихають, створюють гарний настрій. Місто на світлинах Володимира Короткова дозволяє зафіксувати сучасну Полтаву і зробити її унікальною!
Музичне оформлення заходу забезпечила Лариса Філіпська.




Наприкінці заходу ведуча – головний бібліотекар відділу мистецтв Інна Загребельна зауважила, що справжній фотохудожник повинен бути закоханим у свою справу. Щоб вона приносила йому задоволення. І саме таким фотохудожником є Володимир Коротков.
Інформація про захід розміщена на сайті інформаційного ресурсу «Зміст».


До 15 лютого у всіх шанувальників зупиненої миті є можливість побачити на світлинах Володимира Короткова Полтаву – чудове місто з унікальною архітектурою та мальовничими місцями, кожне з яких заворожує своєю красою та неповторністю.
Телеканал "Лтава" про відкриття виставки.

Немає коментарів:

Дописати коментар