Анонси

неділю, 30 вересня 2018 р.

Романтична подорож до Німеччини з Леонідом Колєсніковим

Чергова лекція науковця, художника та мандрівника Леоніда Колєснікова пройшла 27 вересня у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського. Вона мала назву «Романтична подорож до Південної Німеччини. Липень-серпень 2018».
Ім’я Леоніда Олеговича Колєснікова, який займається малюванням, фотографією, знайомством з цікавими людьми та країнами, в яких вони живуть, добре відоме полтавцям. Їм неодноразово доводилося бачити роботи (картини та світлини) цього художника з багатьох країн на виставках в обласній бібліотеці. 

неділю, 23 вересня 2018 р.

Вечір пам’яті Олександри Цалай-Якименко

29 липня 2018 року на 87-му році життя пішла з життя глибоко шанована у науковому товаристві доктор мистецтвознавства, професор, педагог, дослідниця різних пластів української музичної культури, член НСКУ і дійсний член Наукового товариства імені Тараса Шевченка Олександра Сергіївна Цалай-Якименко. 
Для того, аби вшанувати світлу пам'ять уродженки Полтавщини Олександри Сергіївни, 20 вересня у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського зібралися друзі, колеги, соратники, учні та родичі.

четвер, 20 вересня 2018 р.

Дослідник полтавських пам’яток

23 вересня 2018 року виповнюється 100 років від дня народження Клавдія Васильовича Гладиша – дослідника архітектури і краєзнавця.

середу, 19 вересня 2018 р.

«Дорогами Європи» – виставка акварелей Оксани Бойко

Урочисте відкриття персональної виставки творів Оксани Бойко «Дорогами Європи» відбулося у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського. 
Виставка організована в рамках спільного проекту відділу мистецтв з Обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи. 
Привітати художницю завітали поціновувачі її творчості, колеги по пензлю, полтавські поети та музиканти. 

понеділок, 17 вересня 2018 р.

Ідея братства релігій в сучасному світі

У відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського відбулася чергова лекція президента Теософського товариства України, кандидата фізико-математичних наук, доцента Світлани Гавриленко (Київ). 
Одне з завдань Теософського товариства України сприяти порівняльному вивченню релігії, філософії і науки, досліджувати непояснені закони Природи і приховані можливості людини.

понеділок, 10 вересня 2018 р.

Презентація книги Юлії Стиркіної «Віршовані невитримані вина»

У відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського стало доброю традицією презентувати нові книги місцевих поетів та письменників. Ось і цього разу тут зібралися поціновувачі новітньої поезії на презентацію книги Юлії Стиркіної «Віршовані невитримані вина». Зазвичай такі заходи проходять цікаво і змістовно.
З творчістю поетеси користувачі обласної бібліотеки вже знайомі, адже вона неодноразово брала участь у заходах відділу мистецтв. 

середу, 5 вересня 2018 р.

Фарби теплої пори від Марини Шевченко

«Фарби теплої пори» – назва виставки творів живопису Марини Шевченко, яка відкрилась 2 вересня у відділі мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського.
Це вже друга персональна виставка молодої художниці. Перша виставка «Барви мрії та реальності» відбулася у червні цього року в полтавській кав'ярні «Happyness coffee». 

вівторок, 4 вересня 2018 р.

Легенда українського кіно Наталія Ужвій

Запрошуємо відвідати книжкову виставку відділу мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського, присвячену одній з найяскравіших зірок української сцени 30-50-х років минулого століття – Наталії Михайлівни Ужвій. 
8 вересня ми відзначаємо 120 років від дня народження цієї видатної актриси. Виставка розповідає про акторську долю Наталії Ужвій, провідні ролі на сцені «Березоля» у виставах Леся Курбаса і Театру ім. І. Франка, а також про її роботу в кіно. 
                                                      Виставка триватиме до кінця вересня. 

Свято української культури

У жовтні минулого року відвідувачі відділу мистецтв ПОУНБ імені І.П. Котляревського вже мандрували вулицями Полтави. Тоді екскурсія із циклу «Арт-мандрівки вулицями Полтави» була присвячена двом «літературним бульварам», які по праву вважаються чи не найкрасивішими бульварами міста. Вони носять імена українських класиків. Саме на них розташовані й найбільш відомі пам’ятники міста, про історію створення яких тоді й шла мова.